LEGAL SUMMIT CONFINDUSTRIA ROMÂNIA Conformitate & Anticorupție. Metode și Standarde

Joi 20 iunie, la sala Rondă a Hotelului Intercontinental din București, Patronatul Confindustria Romania a organizat Adunarea Generală Anuală, urmată de cea de-a șaptea ediție a Forumului BOTH WORLDS, sub patronajul Ambasadei Italiei la București. Anul acesta, tema abordată a fost cea a legalității și combaterea fenomenului corupției. “Conformitate & anticorupție – Metode și standarde”, un adevărat Legal Summit pe teme sensibile care așează România în prim-planul unui fenomen, acela al corupției, care nu poate fi subestimat,  deoarece reprezintă un adevărat obstacol în calea creșterii economice a unei țări.

Lucrările conferinței au fost deschise de Președintele Confindustria Romania, dl. Giovanni Villabruna,  care a precizat că fenomenul corupției subminează credibilitatea unei țări, îi distruge imaginea,  atât pe plan intern,  dar,  mai ales, pe plan extern,  determinând o reducere inevitabilă a investițiilor directe din partea altor țări – “Corupția reprezintă un adevărat obstacol în calea creșterii economice a unei țări. De aceea Confindustria Romania va combate permanent acest fenomen în vederea protejării societăților sale membre”-.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul o serie de personalități din domeniu, cum ar fi:   Ambasadorul Italiei la București, dl.  Marco Giungi, dl. Tudor Buzatu, secretar de stat, din partea Guvernului României, Dl. Filippo Di Benedetto, reprezentantul procurorului general de la Procuratura Generală din Florența, dl. Filippo Romano, Directorul Autorității Naționale Anticorupție din Italia ( ANAC), Dna Elena Hach, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, dl. Pasquale Silvestro, de la Societatea de Avocatură Tonucci & Partners.

În contextul mai sus menționat, mulțumim partenerilor noștri de la RINA precum și Confindustria România pentru ca ne-au acordat oportunitatea de a prezenta  în cadrul evenimentului  importanța și beneficiile unor modele de conformare a organizațiilor publice și private la legislația anticorupție.